FIRE JENTER I BIL

Hei! Takk for en bra side! Dette var jo midt i blinken for oss som reiser til Romania for første gang.
Jeg har noen korte spørsmål jeg hadde blitt veldig glad for å få svar på, for å kunne fortsette planleggingen av ferien.
Vi er 4 jenter i alder 19-22 år som tenker oss på en bilferie i Romania. Grovt skissert tenker vi oss å fly til Bucharest, og leie en bil der for 7-8 dager. Vi håper å kunne få med oss Svartehavet og Retezat nasjonalpark. Evt bruke litt tid i Bucharest.
- Er det trygt og greit å leie bil og kjøre rundt i Romania for 4 jenter?
- Trenger man noen spesiell form for forsikring, person og for den evt bilen?
- Er det trygt å overnatte hjemme hos folk?
Tusen takk for hjelpen! Mvh, Marie

SVAR|

TRYGT | Ja, det er ikke noe problem. Rumenske jenter tar også sertifikat og kjører bil. Ute på landsbygda vil fire utenlandske jenter vekke oppsikt og nysgjerrighet, men det er bare morsomt for alle parter. Direkte spørsmål er vanlige og det er bare å fleipe tilbake. Siden dere er fire sammen vil det ikke være problem. Gutta boys vil nok forsøke å gjøre inntrykk inne i byene, men det takler dere sikkert på beste måte

GREIT Å LEIE BIL | Som hjemme. No problem, Kjente firmaer som AVIS BUDGET etc også her. Kan bestiles på nett i forveien. Det kan være krav til et visst antall år som sjåfør hos enkelte. Det finnes mange andre mindre bilutleiefirmaer som er billigere. Noen på nett. Ta gjerne kontakt med oss for linker når det er to - tre uker følr avreise. Rumenerne gir ikke så mange tilbud lang tid i forveien.

KJØRE RUNDT | Veiene er SVÆRT VARIERTE. Alt fra flotte motorveier til dumpede traktorveier med hull. Og det kan forekomme selv på riksveiene, Også mye "eksostisk " trafikk som trailere, traktorer, sigøynere med muldyr etc i veiene. Regn med overraskelser. Vær obs. Noen medtrafikanter har kjøpt førerkort på posten. Det vises.
- Trenger man noen spesiell form for forsikring, person og for den evt bilen? Nei. Forsikring for bilen vil være inkludert i leien. Det er obligatorisk som hjemme. REISEFORSIKRINGEN FRA NORGE GJELDER I ROMANIA PÅ ALLE OMRÅDER. Norge og Romania er med i EØS 

- Er det trygt å overnatte hjemme hos folk?

CAZARE | Ja, veldig trygt. Kanskje for trygt. Billig og rumensk hverdag på livet, MEN REGN MED AT BESTEMOR SJEKKER BAGASJEN, ikke for å stjele noe, bare for å vite. Litt vel intimt for mange nordmenn, men veldig RUMENSK om man fikser å dele med seg av privatlivert, CAZARE ved kystenb kan være mer "normal" og husk at det er vanlig å be om å få se rom og vertsakp før man bestemmer seg. Liker man det ikke , er det bare å smile og si nei takk.

Send oss en epost

Flyplasskoder Romania

Flyplasskoder Romania