TOGREISE I ROMANIA

Hei! Tusen takk for en fantastisk bra side!!! Det er pga. deres side at vi har VELDIG lyst til å reise med tog i Romania nå i sommer.
Vi er en liten familie med mamma Liv, pappa Marko og lille Luka på nesten 2 år. Vi skal til Beograd i sommer og er invitert til et bryllup i Odessa.
Vi tenkte da å ta tog igjennom Romania, og siden det høres eventyrlig ut vil vi bruke litt tid på denne reisen. Og da trenger vi hjelp til å finne ut hva og hvordan!
Vi må være i Odessa 26.07.2012. og reiser fra Beograd.
Dette er det vi har lyst til å oppleve:
- Transylvania
- Middelalderby
- Bucuresti
- Badeby
Dette er kun en ønskeliste og vi vi tar imot alle forslag med stor takk! Vi tenkte rundt en uke rundt med tog? Er det nok?
Siden vi har med en liten en, er det sikkert lurt med 1. klasse på tog.
Hvis dere kan foreslå noen overnattingssteder hadde det vært flott. Vi vet ikke hva det koster i Romania, men vi har ikke så store krav og synes det er hyggelig om vi kunne sovet hjemme hos noen private som leier ut en natt eller to, for å komme litt nærmere de som bor der. Vi har reist et halvt år i Asia med baby og er derfor vant med litt av hvert.
Venter spent på svar!
Hilsen Liv, Marko og Luka

 

SVAR:

Tips om togreise i Romania på vei til Odessa Ukraina

Å reise med tog i Romania er en grei sak. Og dere trenger egentlig ikke kjøpe 1.klasse siden 2de klasse har en like grei standard. Litt mer plass kanskje er alt. Men med plassbillett er turen sikret siden de fleste togene i Romania er oppdaterte utstyrsmessig. Toalettene kan derimot være noe gufne til tider, så ta med ekstra papir etc. Men det kan også gjelde første klasse dessverre. Togtider og priser – også onlinebestillinger der dere kan printe billetten finnes på www.cfr.ro eller www.infofer.ro Sammen med pass gjelder printet billett overalt.

18.JULI

TOG BEOGRAD – BUCURESTI 18.7.12 www.dbahn.de

clip_image002[4]

På hovedperrongen finnes en infoboks som ordner hotellrom. Rett fram og noe til høyre kan dere levere bagasjen mot visning av passet. Damene passer på bagasjen til dere henter den uten problemer. Ellers har Gara de nord flere restauranter og fast food , også dusjer ved toalettene.

Hotellet DAS PRESIDENT er et lite og enkelt hotell *** som finnes rett ved jernbanestasjonen. Ved siden av en bensinstasjon som dere ser til høyre når dere kommer ut av hovedutgangen. Gåavstand med andre ord. PRESIDENT er ikke Hilton, men beliggenheten er topp hvis man skal videre med tog.

http://www.daspresident.ro/ 150 ron for natta dbl-rom / kan reserveres online | 150 ron = 254 NOK

ellers finner dere andre hoteller lett på www.tourneo.ro | Online booking sikkert og greit er vår erfaring

I Bucuresti bør dere få med dere PARLAMENTSBYGNINGEN – verdens nest største offentlige bygning bygget av Ceausescu – og en vandring i Bucurestis gamle bydel om kvelden. FOLKEMUSEET eller THE VILLAGE MUSEUM er også ok om sommerstid. Det kan bli varmt i Bucuresti om dagen sommerstid og METROEN er beste framkomstmiddel. ( Tbanen ) Badeland Bucuresti: http://www.waterpark.ro/ Fornøyelsespark: http://www.terra-park.ro./

19.JULI

Tog til Svarthavskysten. Her vrimler det av badebyer og hotellkategorier. Juli er toppsesong. MAMAIA er flottest og dyrest med masse utlendinger. EFORIE NORD billig og nesten bare rumenere. Vi foreslår Eforie Nord hvis dere vil se Romania og ikke Mallorca-look-alike Mamaia.

clip_image004[4]

Toget kommer fra nord og står 33 minutter på stasjonen i Bucuresti så dere kan finne plassene deres i god tid før avreisen til kysten. Togets endestasjon er Mangalia og gjør også et 20 min opphold i Constanta før det drar videre til Eforie Nord . Pris pr billett uten div.rabatter: 60 ron =102 NOK

Vi kjenner en norsk familie som har en vila til utleie i Eforie Nord og vi kan få resepsjonist Iulian til å møte dere på jernbanestasjonen i Eforie. Villaen har sobbeltrom med bad, Ac og dere har full adgang til to kjøkken og uterill. Her koster det også 150 ron pr natt i juli. Bestille kan dere gjøre på norsk eller engelsk til vilasolway@gmail.com Om badebyen Eforie kan dere lese på linken Eforie Nord på www.romaniareiser.com Vær presis på datoene. Jeg vet at villaen er full til 12 juli, men jeg mener det er ledig den 19de. Send en mail hvis interessant.

19.- 20 – 21 – 22 juli i Eforie Nord – sol og bad – 3 netter

Før gikk det båter og ferjer mellom Constanta ( 10 km fra Eforie ) til Odessa. Nå er forbindelsene borte og relasjonene mellom Romania og Ukraina heller magre pga grenseoppgangene i det store Deltaområdet mellom de to landene. Med andre ord: Romania –Odessa går nå kun via ”omveier ” som i praaksis betyr – hvis man vil reise med tog – TOG BUCURESTI CHISINAU i REPUBLIKKEN MOLDOVA og derfra med tog til ODESSA. Det betyr en spennende reise, men en overnatting i CHISINAU ( man snakker rumensk også i dette landet) | Under er togreisen til Odessa:

 

clip_image006[6]

Følger vi denne planen har dere tid fra 22 til 25 juli til å oppleve Transylvania og middelalderby. Da er ingen ting bedre enn den vakre byen BRASOV og Draculaslottet Bran rett ved Brasov.

22.JULI

Tog EFORIE NORD – BRASOV den 22 juli 2012

clip_image008[4]

Dette toget har også liggeplasser / sovevogn | Pris 95 ron uten rabatter = 160 NOK | Obs alle prisene vi har satt her gjelder andre klasse. Rabatter finnes. Online eller i luka seinest en time før avreise . SPØR FØRST før billett kjøpes )

På jernbanestasjonen i Brasov finnes det et hotell rett på platformen! Klarer dere togbråk om natta er dette utmerket overnattingssted. http://www.hotel-elegance-express.ro/?pg=home koster 146 ron for en natt dobbeltrom. Vi har bodd der selv og syntes det var ok. Andre nordmenn har klaget på støyen fra jernbanestasjonen og defekt AirCondition- BRASOV har et stort utvalg hoteller siden byen er resiemål for rumenere og utlendinger året rundt. Andre hoteller: www.tourneo.ro

Badeland Brasov: http://www.aquaparkbrasov.ro/ Om Brasov: http://romaniareiser.bravehost.com/brasov.htm

Til Bran kan dere leie en drosje. Det er en 10dedel av prisen sammenlignet med Norge. Men spør om prisen først.

Brasov har fjellbane til Tampafjellet, vakre historiske bygninger og en gamleby som ligner Krakow i Polen. Nok å se og gjøre.

22 – 23 – 24 – 25 juli BRASOV

25.JULI

clip_image010[4]

Togbillett koster uten rabatt: 58 RON | Dette toget har restaurantvogn

Reisen til Odessa via Moldova med tog gjengitt her under | Prisene for denne reisen vet vi ikke, men dere kan spørre evt kjøpe billettene når dere kommer til Bucuresti fra Beograd. / Luken INTERNATIONAL /


clip_image006[7]

Et enkelt hotell i den moldaviske hovedstaden 5min fra jernbanestasjonen er http://www.cvs.md/Moldova,%20Republic%20of/Chisinau/Olimpia%20Hotel/Hotel%20Olimpia/index.html | Vi har ingen referanser her, kun nettstedet.

Beste hilsen

www.romaniareiser.com

Send oss en epost

Flyplasskoder Romania

Flyplasskoder Romania