Hvordan finne billig overnatting i Romania?

20130202-economy
Hei, vi er fire studenter som har tenkt oss til Romania en uke. Hvordan finner vi billig, men bra overnatting? Reidar V, Gjøvik.

SVAR:
Turister flest finner overnatting via nettet på trivago.ro eller tourneo.ro. Da snakker vi om vanlige hoteller i byer. For pensjonater på mindre steder, badebyer og skisportsteder er turistinfo.ro en god side. Trivago.ro ender ofte opp med kjente booking.com sine priser som på ingen måte er de laveste i Romania, men hotellene er generelt sett gode og velrennomerte.

Rumenerne selv er veldig prisbevisste og benytter seg stadig mer av begrepet CAZARE IN REGIM HOTELIER – “privat hotellovernatting” – privatpersoner eller andre som har leiligheter i ulike størrelser som de leier ut på dagsbasis. Det meste kjente nettstedet for dette er http://olx.ro/imobiliare/cazare-turism

Her kan du leie flotte og velutstyrte leiligheter i alle rumenske byer for fra 6 euro til 20, 30, 40 euro pr døgn for 2 – 4 eller flere personer. Erfaringsmessig fungerer dette utmerket.  Problemet er muligens språket, men man kan sende en email på engelsk i forkant via nettstedet eller forsøke seg å ringe direkte til eieren. Det siste er det beste. 

Har du kjente som kan rumensk, er saken løst via telefonnummeret oppgitt på websiden. På mange måter er dette den sikre og moderne varianten av vanlige folk som står i veikanten med cazare-skilt om sommeren ved Svarthavskysten.

Romaniareiser.com

Send oss en epost

Flyplasskoder Romania

Flyplasskoder Romania