Er det ok og trygt å ta toget i Romania?

Spørsmål: Er det trygt og greit å ta toget i Romania? Turid V.

Svar | Ja. På begge spørsmålene. Eget togpoliti er i sivil på hvert tog over lengre distanser.

Mer: De fleste rumenere som ikke bruker privatbil reiser med tog eller buss. Mens toget var det meste populære transportmiddelet for noen år siden, har bussene i dag overtatt mange av togpassasjerene. Først og fremst fordi bussene er billigere, mer moderne og presise mellom de store byene – og har hyppige avganger. Tog er likevel et ok alternativ når du skal reise over lengre strekninger , eller du skal reise over natta. Du kan kjøpe billetter online via www.infofer.ro   Det er billig uansett sammenlignet med norske priser.

RUMENSKE TOG

Det rumenske statlige togselskapet CFR har store økonomiske problemer, og har seg selv å takke. Dårlig ledelse, dyre billetter, kronglete rabatter og et personale som ofte tar billettpenger i egen lomme i det såkalte “nasu”-systemet, er noen av årsakene. Det positive er at stadig flere private togselskap overtar eller er et alternativ til CFR på stadig flere strekninger. Noen av de private selskapene har en høyere standard enn CFR og er alltid billigere,

HER ER NOEN AV DISSE PRIVATE TOGSELSKAPENE:
http://tren.transira.ro/
http://www.regiotrans.ro/
og vår egen favoritt:
www.softrans.ro

Tog er uansett vår egen favorittmåte å reise på rundt om i Romania. Man kommer fra sentrum til sentrum i de store byene og folk er pratsomme og lette å komme i kontakt med. Og togsettene byttes stadig ut med nye og mer moderne. Flere har WIFi som mange nettsurfere setter pris på.

Vil du ta bussen finner du tider og priser på

www.autogari.ro og du kan kjøpe billetter online her også.

Send oss en epost

Flyplasskoder Romania

Flyplasskoder Romania